Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας. >>>


Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης. Θα ακολουθήσουν στάσεις εργασίας το πρωί της Τρίτης (από τις 10 π.μ. ως τις 2.30 μ.μ.) και το απόγευμα της Τετάρτης (από τις 4 ως τις 7 μ.μ.).

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. 

Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη. Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και την Τρίτη και την Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. 

Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν στις 10.30 και την Τρίτη και την Τετάρτη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Δικαστηρίων. Στην Αθήνα, οι αντίστοιχες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν στην Ομόνοια.

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.