Αποζημιώσεις ύψους 13 εκατ. ευρώ αποφασίσθηκε να δοθούν στους συγγενείς των θυμάτων από το σεισμό του 1999, 13 χρόνια μετά.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς η Περιφέρεια Αττικής με υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και σεβόμενη το δράμα των συγγενών των θυμάτων της Ρικομέξ, οι οποίοι στο σεισμό του 1999, έχασαν μέσα σε λίγες στιγμές τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προχώρησε στην ηθική και υλική αποκατάστασή τους. Θέλω ωστόσο να επισημάνω ότι η σημερινή ενέργεια για την καταβολή των αποζημιώσεων γίνεται μετά από 16 ολόκληρους μήνες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο, το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθούσε να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες και οικονομικές υποχρεώσεις σε έναν υγιή και βιώσιμο Οργανισμό, όπως η Περιφέρεια Αττικής. Όταν μάλιστα οι τότε επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών με επιστολή τους προς την Περιφέρεια Αττικής ψευδώς και παρανόμως ισχυρίζονταν ότι το κεντρικό κράτος αποδίδει σε αυτήν τους θεσμοθετημένους πόρους (συμπεριλαμβανομένων και των τυχόν δικαστικών αποζημιώσεων)! Αποδεικνύεται περίτρανα ότι έτσι όπως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα-με πνεύμα μικροκατεργάρη-διέξοδος από την κρίση δεν πρόκειται να υπάρξει. Θέλω τέλος να τονίσω ότι τα 13 εκατομμύρια είχαν προγραμματιστεί για έργα υποδομών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και ότι σε συνδυασμό με τις συνεχείς μειώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της Περιφέρειας Αττικής, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, κίνηση η οποία χρεώνεται για άλλη μια φορά στην Κεντρική Διοίκηση και το Υπουργείο Οικονομικών. Ως εκ τούτου, η Περιφέρεια Αττικής, όπως επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε, θα στραφεί εναντίον οποιουδήποτε φέρει ευθύνη για το θέμα συνολικά».

Γράφτηκε για μεγάλη αποζημίωση του τωρινού Υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη που ήταν δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων αλλά δεν έχει διασταυρωθεί ακόμη καθώς ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός απουσιάζει στο εξωτερικό και δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε ακόμη.