apth_prytaneia_katalipsi_01Φαίνεται πως η κόντρα μεταξύ της Πρυτανείας του ΑΠΘ και των εργολαβικών του πανεπιστημίου παίρνει διαστάσεις, ειδικά μετά τις καταγγελίες ότι κάποιοι από αυτούς έπαιρναν από το Αριστοτέλειο μεγάλα ποσά, ενώ άλλοι… είχαν λαμβάνειν. >>>

 

Σε νέα ανακοίνωσή τους οι Πρυτανικές Αρχές τονίζουν ενόψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη μιλούν για αδιαλλαξία του σωματείου των εργαζόμενων στις εργολαβίες και τους κατηγορούν ότι αυτοί ευθύνονται για το ότι, εφέτος, το ΑΠΘ θα παραμείνει κλειστό κατά τη διάρκεια των τιμητικών εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “η επέτειος εορτάζεται κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες”. Υπογραμμίζονται τα “σοβαρά λειτουργικά, οικονομικά, διοικητικά και ακαδημαϊκά προβλήματα λόγω της συνεχούς μείωσης τόσο της χρηματοδότησης και του προσωπικού” και προστίθεται ότι στην περίπτωση του ΑΠΘ “τα προβλήματα επιδεινώνονται έτι περαιτέρω εξαιτίας της επί οκτώ συνεχείς εβδομάδες απεργίας των εργαζομένων στις εργολαβίες, καθώς και της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης, αποτέλεσμα της αδιαλλαξίας του σωματείου τους”.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του ΑΠΘ υπογραμμίζεται ότι “εξαιτίας αυτού του γεγονότος είναι η πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια που το ΑΠΘ δεν είναι σε θέση να διοργανώσει εκδηλώσεις εντός της Πανεπιστημιούπολης, κάτι το οποίο λειτουργούσε αποτρεπτικά όσον αφορά τη δημιουργία επεισοδίων”!

Στην ανακοίνωση η οι Πρυτανικές Αρχές θέτουν τους καταληψίες ενώπιον των ευθυνών τους και τους καλούν να απελευθερώσουν άμεσα το κτίριο Διοίκησης προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των χώρων του Πανεπιστημίου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ζητηθεί να καταλογιστούν στους καταληψίες οι οποιεσδήποτε φθορές συμβούν τις επόμενες ημέρες.