samaras_ko_nd_20121104_01Δυσφορία εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στο Eurogroup. >>>

Η Ελλάδα υλοποίησε τις δεσμεύσεις της, οι εταίροι οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει, δήλωσε και υπογράμμισε ότι από την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα της Ευρωζώνης. «Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση» επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή και αναμένεται να θέσει το ελληνικό ζήτημα στους ομολόγους του.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας: «Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαρία, στο περιθώριο της Συνόδου, να το θέσει στους ομολόγους του. Εμείς έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται».

Επιπλέον, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης έως το επόμενο Eurogroup της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός ματαίωσε την επίσκεψή του στο Κατάρ.