Έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιείται αύριο, με κύριο θέμα την ακύρωση της πρόβλεψης που υπάρχει στο Μνημόνιο ΙΙΙ, να απομακρυνθούν από τους δήμους υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. >>>
Η διάταξη προβλέπει την απομάκρυνση 2.500 υπαλλήλων ως το τέλος του χρόνου, ενώ απομακρύνσεις θα γίνουν –πολύ περισσότερες- μέσα στο 2013.
Το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης τελεί υπό κατάληψη, από σήμερα το πρωί, με απόφαση των εργαζομένων.
Στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγο, γενική συνέλευση των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκειά της, κατατέθηκαν προτάσεις για κινητοποιήσεις ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο της άμεσης απομάκρυνσης των υπαλλήλων.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, έκτακτη συνεδρίαση του σώματος με αυτό το θέμα. Άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ο Λευτέρης Κιοσέογλου της Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη κι ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χάρης Αηδονόπουλος κι ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας», Χάρης Αηδονόπουλος, μίλησαν, επίσης, για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
Η προϊσταμένη της διεύθυνσης προσωπικού, Στέλλα Μανώλη, που πήρε το λόγο, τόνισε ότι η ίδια δεν είναι διατεθειμένη να στείλει τις καταστάσεις με τα ονόματα, αν δεν υπάρξει διευκρινιστική εγκύκλιος, ακόμη κι αν διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση ή κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον της.