samaras_venizelos_koubelis_03Σε ανοιχτή γραμμή με τους κυβερνητικούς εταίρους βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς αναζητώντας σύγκλιση εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, αλλά και της ψήφισης του προϋπολογισμού, που δοκιμάζουν τις αντοχές του κυβερνητικού συνασπισμού. >>>

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Σαμαράς έστειλε το μήνυμα «πως δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω».

Μετά τη συνάντηση με τον Ευ.Βενιζέλο θα ακολουθήσει χωριστή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος σταθερά αρνείται να υπερψηφίσει μετά την οριστική απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τα μέτρα σε ένα άρθρο χωρίς να διαχωρίσει τα εργασιακά.

Ο κ. Σαμαράς είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το πρωί της Κυριακής με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.