rose-wine-bottles-590Υπάρχει προφανώς μια αναπτυσσόμενη αγορά για κρασιά με χαμηλό αλκοόλ ως μέρος μιας ευρύτερης επιθυμίας για πιο υγιεινή ζωή. Μιλώντας στο συνέδριο Alcohol in Moderation, ο Neil Mariola της Accolade Wines, μιλούσε για την ανάπτυξη του Banrock Station and Stowells Light. >>>

 

Ανέφερε έρευνα του 2010, από την Mintel, η οποία έδειξε ότι, μεταξύ των ερωτηθέντων, οι ανησυχίες για την υγεία αυξήθηκαν κατά 5% το 2009, ενώ το 2007 το 62% των καταναλωτών είχαν πει ότι ψάχνουν για πιο υγιεινά προϊόντα σε ποσοστό που αυξήθηκε κοντά στο 75% το 2010 .

«Είναι μέρος μιας πιο ολιστικής προσέγγισης στο φαγητό, ποτό και διατροφή «, δήλωσε ο Mariola.

Επιπλέον, πρόσθεσε, ««τα “’Light’  »δεν είναι νέα για τους καταναλωτές, χρησιμοποιούνται από βούτυρα και μαργαρίνες, τυρί, τσιπς, ακόμη και παγωτό.»

Εντούτοις, εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια για την ανάπτυξη της κατηγορίας. Αυτά περιλαμβάνουν:  αντιληπτή χαμηλή ποιότητα των προϊόντων , η συσκευασία δεν στηρίζει το μήνυμα, δεν εμπλέκονται αξιόπιστες μάρκες κρασιού και υπάρχει μια έλλειψη διαθεσιμότητας.

Όσον αφορά τη συσκευασία, ο Mariola σημείωσε ότι η χρήση των λέξεων «light» και » θερμίδες «ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Παρά αυτά τα εμπόδια, ο Mariola είπε ότι το μεγαλύτερο δυναμικό για την ανάπτυξη προήλθε από τους τακτικούς καταναλωτές κρασιού που θα μπορούσαν να ψάχνουν να περικόψουν την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και δεδομένου ότι τείνουν να είναι γυναίκες που προέρχονται από ένα υψηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο και είναι πιο συνειδητοποιημένες με θέματα διατροφής και θερμίδων.

Όπως συνέχισε, οπλισμένοι με αυτή τη «διορατικότητα», η Accolade κυκλοφόρησε δύο ελαφρά κρασιά, τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Μέχρι τώρα, είπε, οι ανταποκρίσεις ήταν θετικές, με διάφορα τεστ να δείχνουν μια σαφή προτίμηση των καταναλωτών στο Banrock light όταν το δοκίμαζαν απέναντι σε ανταγωνιστικά full strenght Αυστραλέζικα κρασιά με  5,5%abv.

Από μικρές βάσεις σε δύο σούπερ μάρκετ, οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 300% και 900% – κυρίως ως αποτέλεσμα της γευσιγνωσίας.

Εν κατακλείδι, ο Mariola επεσήμανε πως η κατηγορία μπορεί να αναπτυχθεί, κυρίως μέσω της συνεχούς εκστρατείες με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, την αξιοπιστία των χαμηλού αλκοολικού βαθμού ποτών και τη βελτίωση των merchandising.

Ωστόσο, ο ίδιος είπε επίσης ότι ο δρόμος είναι επίσης ανοιχτός για νέες μορφές, «να διευρύνουν την απήχησή στους καταναλωτές-στόχους», εδώ ο Mariola πρότεινε ότι τα bag in box ήταν μια «φυσική» μορφή για την κατηγορία κρασιών χαμηλού αλκοολικού βαθμού.


από το www.krasiagr.com