Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup, ότι κάθε χώρα μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα ανάλογα με τις πολιτικές της αντοχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κάθε κράτος-μέλος της ευρωζώνης θα επιλέξει «όποιον τρόπο μπορεί» προκειμένου να συμβάλει στη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, δηλαδή θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια σειρά επιλογών για τις κινήσεις εκείνες που μπορούν να υποστηρίξουν πολιτικά στο εσωτερικό των χωρών τους.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αναφορές από αρκετά πρόσωπα που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζει ότι υπεύθυνη για αυτή τη στάση είναι η Γερμανία καθώς όπως αναφέρεται, η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να πει την αλήθεια στους Γερμανούς ότι δηλαδή το ελληνικό χρέος δεν γίνεται βιώσιμο, εάν δεν υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και για αυτό αναζητά την ελάχιστη δυνατή συναίνεση.

Σύμφωνα με τους Financial Times Deutscland, η γερμανική κυβέρνηση κλίνει προς την επιλογή της αύξησης των γερμανικών εγγυήσεων στον EFSF προκειμένου να εξασφαλιστούν στην Ελλάδα τα κεφάλαια ύψους 10 δις ευρώ που απαιτούνται για το πρόγραμμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους.