Δημοπρατούνται σήμερα τα έργα της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, στους κόμβους Ευκαρπίας, Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως και Μακρυγιάννη.

Οπως ανακοίνωσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει α)τη βελτίωση και αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Ευκαρπίας Κ14, τη διασταύρωση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής με την οδό 25ης Μαρτίου (με υπογειοποίηση της Περιφερειακής), β) τη βελτίωση – αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως, με τη διέλευση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής με νέα γέφυρα δύο ανεξάρτητων κλάδων πάνω από τις οδούς Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά, γ)τη βελτίωση – αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Μακρυγιάννη, με υπογειοποίηση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής και δ)εργασίες βελτίωσης σε όλο το μήκος του έργου (ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης ασφάλισης κλπ.).

«Η δυτική Θεσσαλονίκη δεν έτυχε έως σήμερα της δέουσας προσοχής της Πολιτείας. Το Σεπτέμβριο δεσμευτήκαμε ότι εντός ολίγων μηνών θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής των κόμβων της δυτικής περιφερειακής. Η δέσμευσή μας αυτή υλοποιήθηκε, με τη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας “Εγνατία Οδός ΑΕ”» είπε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.