usa_blooberg_hurricane_20121103_01Αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, μετά τις αντιδράσεις που συνόδεψαν την επιμονή του δημάρχου της Νέας Υόρκης να διεξαχθεί κανονικά. >>>

 

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες δεν διαθέτουν ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ επέμενε. Τελικά, ο δήμαρχος υποχώρησε στις πιέσεις και αποφάσισε την ακύρωση του Μαραθωνίου.

«Δεν θέλουμε να υπάρχουν σύννεφα που να "κρέμονται" πάνω από τον αγώνα ή τους συμμετέχοντες, επομένως αποφασίσαμε την ακύρωσή του» ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Τρόφιμα, κουβέρτες, φορητές τουαλέτες, γεννήτριες και άλλα αντικείμενα που αρχικά προορίζονταν για τον Μαραθώνιο, δόθηκαν από τους διοργανωτές σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον κυκλώνα.

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου και σε αυτόν θα συμμετείχαν φέτος 47.000 δρομείς.

Συναυλία για τους πληγέντες

usa_consert_hurricane_20121103_01Μεγάλη συναυλία πραγματοποιήθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων. Οι τραγουδιστές Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζον Μπον Τζόβι, Στίνγκ, Κριστίνα Αγκιλέρα ένωσαν τις φωνές τους, σε μια συναυλία που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πληγέντες που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Σάντι, ο οποίος άφησε πίσω του 96 νεκρούς στις ΗΠΑ.

Στη συναυλία πήραν, επίσης, μέρος οι Μπίλι Τζόελ, Τζίμι Φάλον, Στιβ Τάιλερ, Μαίρη Τζέι Μπλάιτζ, Τίνα Φέι, Τζον Στούαρτ, Γούπι Γκόλντμπεργκ και ο Ντάνι ντε Βίτο.