Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε με λεπτούς χειρισμούς να διαχειριστεί την κατάσταση ομηρείας της Αναπληρώτριας Διευθύντριας του Ταμείου Παρακαταθηκών από τον 62χρονο κάτοικο Γιαννιτσών, Γιώργο Τεκτερίδη,αφοπλίζοντας και συλλαμβάνοντας το δράστη.>>>

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

" Πρωινές ώρες σήμερα (22-11-2012), 62χρονος ημεδαπός, εισήλθε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχοντας στην κατοχή του ένα δοχείο που περιείχε εύφλεκτο υγρό και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Υπηρεσίας, όπου προκειμένου να τακτοποιηθούν οικονομικές του υποθέσεις, έριξε ποσότητα του εύφλεκτου υγρού στο γραφείο της, απειλώντας να θέσει φωτιά.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και εκκένωσαν το χώρο της Υπηρεσίας. Για τη διαχείριση του περιστατικού συγκροτήθηκε Διοίκηση Σκηνής και μετέβη ειδική Ομάδα Διαπραγματευτών καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β..
Κατόπιν ολιγόωρων διαπραγματεύσεων, πραγματοποιήθηκε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο που βρίσκονταν ο 62χρονος, οι οποίες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, διασφαλίζοντας πλήρως τη σωματική ακεραιότητα του ιδίου και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η διαχείριση του περιστατικού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συστήματος διαχείρισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης και κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την κωδική ονομασία « ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ".