Αποχώρησαν οι διαδηλωτές, από το συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός, όπου διεξάγεται η  «3η συνέλευση του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών – Δήμων – Πολιτών», με καλεσμένο τον υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Εργασίας της Γερμανίας, Γιόαχιμ Φούχτελ. >>>


Τα αίματα άναψαν λόγω της χθεσινής δήλωσης του κ. Φούχτελ, ότι 1.000 δημοτικοί υπάλληλοι της Γερμανίας κάνουν τη δουλειά 3.000 δημοτικών υπαλλήλων της χώρας μας. Πάντως, σήμερα, ο κ. Φούχτελ δήλωσε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

Εργαζόμενοι στους δήμους πήγαν να διαμαρτυρηθούν, το πρωί, έξω από τους χώρους της ΔΕΘ και προπηλάκισαν αντιπροσωπεία Γερμανών που εισέρχονταν στο συνεδριακό κέντρο. Σε κάποια στιγμή, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πέρασε από την πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως κι έφθασε ως το συνεδριακό κέντρο, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ.

Αυτήν την ώρα, στην περιοχή επικρατεί ηρεμία, με τους διαδηλωτές να έχουν αποχωρήσει και η συνέλευση του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών Δήμων Πολιτών διεξάγεται κανονικά.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί έκαναν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του δημάρου κι ανήρτησαν πανό. «Πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από εδώ. Εθνική ανεξαρτησία. Έξω οι σύγχρονοι κατακτητές», αναγραφόταν σε πανό που ανάρτησαν.