Συμπαράσταση στις χώρες του Νότου κάνουν χιλιάδες Γερμανοί διαδηλωτές που μαστίζονται από τη λιτότητα.


“Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία εφαρμόζεται μία πολιτική λιτότητας στην πλάτη των πολιτών... Καταστρέφουμε αυτές τις χώρες με την περιστολή των δαπανών... Για το λόγο αυτόν εκδηλώνεται αυτή η αντίσταση, αυτή η εξέγερση” προειδοποίησε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων (DGB), Μίχαελ Ζόμερ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandradio Kultur.

“Είμαστε αλληλέγγυοι, οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις» στη Γερμανία, «θα στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς τις χώρες αυτές”, πρόσθεσε.

Η Γερμανία “έχει διανύσει σχετικά καλά τη δεύτερη φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης”, δήλωσε ο Μίχαελ Ζόμερ, “καταγράφοντας βελτίωση της κατάστασης σε ορισμένους τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η χημική βιομηχανία”. “Θέλουμε θετικά μέτρα κατά της κρίσης, δηλαδή τη δημιουργία επενδύσεων κατά της κρίσης και όχι την υπέρμετρη περικοπή δαπανών” πρόσθεσε και ζήτησε την καταπολέμηση “του κακού που βρίσκεται στη ρίζα της χρηματοπιστωτικής κρίσης: της κυριαρχίας των αγορών”.

Η DGB, είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συνδικαλιστική συνομοσπονδία. Αριθμεί 8 εκατομμύρια μέλη και έχει οργανώσει για σήμερα σε πολλές πόλεις της Γερμανίας συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, αλλά δεν οργάνωσε απεργία στη Γερμανία με την ευκαιρία της σημερινής ευρωπαϊκής ημέρας κατά της λιτότητας.