Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ μίλησε για το ενδεχόμενο να αναλάβει διοικητικό πόστο αλλά και για τα δυο προσεχή ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό.
Από την στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσιεύματα ήθελαν τον Γιώργο Κούδα να αναλαμβάνει διοικητικό πόστο με τον ίδιο πάντως να ξεκαθαρίζει πως μέχρι στιγμής δεν έχει συναντηθεί με τον Σαββίδη. Παράλληλα πρόσθεσε πως το καλύτερο θα ήταν ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει πρόεδρος στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούδας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθλητικό Metropolis"
- Για το ότι ακούγεται το όνομα του για το σχεδιασμό που κάνει ο Σαββίδης: «Πολλά ακούω, αλλά τίποτα δε βλέπω. Δεν έχω καμία επαφή από τη μέρα που έχει έρθει ο Σαββίδης στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα».
- Για το αν προέκυπτε κάποια στιγμή αυτό το ενδεχόμενο: «Αυτά όλα μου ακούγονται ωραία, από τη στιγμή όμως που δεν τα βρήκε με το Γιώργο Λυσσαρίδη έναν εκλεκτό άνθρωπο, έναν γνώστη του ποδοσφαίρου με εμένα τι περισσότερο να συζητήσει. Προφανώς θα συζήτησαν και άλλα επιμέρους θέματα για να παίρνει αυτή τη θέση ο Γιώργος Λυσσαρίδης, οπότε και εμένα να φωνάξει πιστεύω ότι θα συμπίπτουν οι απόψεις μας».
- Για το ότι ο Λυσσαρίδης επέμενε στο να είναι ο Σαββίδης πρόεδρος: «Ο άνθρωπος αυτός θα πρέπει να είναι επικεφαλής σε ένα τέτοιο σχηματισμό, εγώ δεν ξέρω τις λεπτομέρειες που συζήτησε ο κ. Σαββίδης με τον Λυσσαρίδη. Κάνουμε υποθέσεις τώρα και πάνω σε μελλοντικά σχέδια πρέπει να έχουμε μπροστά μας στοιχεία για να πάρουμε την απόφαση που πρέπει».
- Για τα δεδομένα που θα τον έπειθαν να βρεθεί δίπλα στον Σαββίδη: «Όταν είναι πρόεδρος ο κ. Σαββίδης θα καθορίζει και το μπάτζετ και το οικονομικό θέμα γύρω από την ομάδα. Όταν εμείς θα λέμε ότι θέλουμε κάποια χρήματα για μια δουλειά η για μια μεταγραφή, να ξέρουμε ότι το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο. Από εκεί και πέρα, θα διαχειρίζεται Την κατάσταση ο εκάστοτε πρόεδρος βάσει των οικονομικών δεδομένων και όχι κάθε φορά που θα χρειάζεται μια κίνηση η ομάδα να παίρνει τον κ. Σαββίδη τηλέφωνο. Είναι προτιμότερο να είναι ο ίδιος πρόεδρος για να μπορεί να κινηθεί μια διοίκηση».
- Για το ενδεχόμενο να είναι άλλος, πλην Σαββίδη, πρόεδρος: «Δεν ξέρω αν έγιναν τέτοιες συζητήσεις , γι' αυτό προέκυπτε το θέμα της ένστασης του Γιώργου να είναι πρόεδρος ο Σαββίδης. Θα πρέπει όλες οι προϋποθέσεις να συζητηθούν γιατί και άλλες τέτοιες υποθέσεις κατά καιρούς προέκυψαν και είδαμε ότι πήγαμε σε λάθος δρόμο. Νομίζω ο Σαββίδης θα δει τα πράγματα αναλυτικά καθώς έχει την εμπειρία, είναι έξυπνος άνθρωπος και θέλει να περάσει τις δικές του ιδέες στην ομάδα. Αυτή η διοίκηση θα είναι ξανά Πρωτοδικείου, όταν θα φτιάξει την επόμενη θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα έχουν προχωρήσει και ορισμένα θέματα τα οποία θα δούμε πως εξελίσσονται».
- Για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ: «Εμφανίζονται κάθε φορά θετικά στοιχεία, αλλά και αρνητικά. Ο χρόνος του Δώνη είναι λίγος για να τον κρίνουμε. Δυστυχώς έχουν προκύψει κάποια θέματα που εμένα με στεναχωρούν και αγωνιστικά και πειθαρχικά. Δεν θα ήθελα να έχει τόσες κόκκινες και κίτρινες κάρτες ο ΠΑΟΚ, Θέλω τους παίκτες περισσότερο πειθαρχημένους. Υπήρχαν και πολλοί σοβαροί τραυματισμοί και δεν έχει φανεί ακόμα στην ομάδα αυτό που θέλει να περάσει ο Δώνης».
- Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Πιστεύω ότι ποδοσφαιριστές μπορούν να βγουν από τις ακαδημίες και μου αρέσει ο τρόπος που χειρίζεται ο Δώνης τους παίκτες. Δεν πρέπει να παίρνουμε παίκτες από έξω και να ξεχνάμε τους δικούς μας».
- Για το αν μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ ή ακόμα και να κοντράρει τον Ολυμπιακό:«Αυτό θα είναι σίγουρα μια επιτυχία γιατί ο χρόνος είναι σύντομος. Παρόλο που έφυγαν πολλοί καλοί παίκτες, καταφέραμε να δείχνουμε ένα πρόσωπο, αν μη τι άλλο, ανταγωνιστικό. Μπορεί να μην ελκύει το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ, αλλά βήμα-βήμα θα κάνει κάτι πολύ καλό».
- Για τα δύο επόμενα παιχνίδια: «Πρέπει να το παλέψει ο ΠΑΟΚ. Με τον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να έχουμε παρωπίδες, λόγω έμψυχου δυναμικού και των χρημάτων που διαθέτει. Αν το παλέψουμε θα είναι κατόρθωμα. Πάντα πρέπει να βάζεις τον πήχη ψηλά απλά να μην δίνεις φρούδες ελπίδες».


Από τον/την Newsroom