Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μηνύει τις εταιρείες που κλείνουν ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ η γιατρός σήμερα είχε μόνο πέντε ραντεβού, οι υπεύθυνοι μίας εκ των ιδιωτικών εταιρειών για ραντεβού, «για άγνωστους και διερευνητέους λόγους», όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, της έκλειναν ραντεβού για τις 13-12-2012. Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ακόμη πως της έγγραφης καταγγελίας έχουν προηγηθεί προφορικές καταγγελίες ιατρών-μελών του.

Ο ΙΣΑ τονίζει πως από τις 5 Αυγούστου 2012 είχε εκφράσει την αντίθεση του στο νέο σύστημα καταχώρισης των ραντεβού των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, «η οποία γίνεται με τεράστια οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων».

«Έχουμε πλέον την πεποίθηση ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η υπέρμετρη και αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και η απαράδεκτη εμφάνιση των εταιρειών αυτών στα ΜΜΕ στην προσπάθειά τους για προσέλκυση πελατείας, αλλά κυρίως η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο έργο που τους έχει ανατεθεί» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος στην επιστολή τους.

Καταλήγοντας ζητεί την άμεση επαναφορά στα παλαιότερα δεδομένα «με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του έλληνα ασφαλισμένου και την προάσπιση του κύρους του ΕΟΠΥΥ».