chalkboardΣτη Θεσσαλονίκη για να διαγωνιστούν στην ορθογραφία πρόκειται να έρθουν μαθητές της Γ’ τάξης του γυμνασίου από όλη τη χώρα, ενόψει του 12ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη. >>>

Στον διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλης της χώρας ενώ κάθε Γυμνάσιο μπορεί να αντιπροσωπευθεί από ένα μαθητή ή μαθήτρια από κάθε τμήμα της Γ’ τάξης.

Επίσης, οι ερωτήσεις που θα υποβάλλονται στους μαθητές/μαθήτριες σχετίζονται με τη γραμματική αναγνώριση της λέξης που τους δίνεται κάθε φορά, με την ετυμολογία, την ορθογραφία, τη σημασία της και την ένταξή της σε μια περίοδο.

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Εκπαιδευτικών, θα επιλεχθούν τελικά 10 διαγωνιζόμενοι από τους οποίους οι τρείς πρώτοι θα λάβουν οικονομικά έπαθλα με την εξής σειρά:

1ο βραβείο: 500 ευρώ

2ο βραβείο: 300 ευρώ

3ο βραβείο: 200 ευρώ.

Οι υπόλοιποι επτά θα λάβουν τιμητική διάκριση και ένα βιβλίο. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα του διαγωνισμού στις 10:00 π.μ. το αργότερο και να δηλώσουν εγκαίρως την παρουσία τους στα μέλη της επιτροπής αποδεικνύοντας την ταυτότητά τους, το πάσο ή βεβαίωση του σχολείου τους. Για λόγους διευκόλυνσης, οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι που έρχονται από μακρινές περιοχές, θα εξεταστούν πρώτοι. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2310 374808

Υποβολή αιτήσεων μέχρι 30 Νοεμβρίου.