Ο κακοποιός εξιστόρησε με υπερβολικό κυνισμό στην ανακρίτρια το ιστορικό της δολοφονίας του άτυχου φαρμακοποιού στου Ρέντη.

Ο Αλβανός κακοποιός Ivan Mataj ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο πυροβόλησε και σκότωσε εξ επαφής τον φαρμακοποιό Σπύρο Πουκαμισά πέρασε λίγο πριν τις 11.00 χθες το πρωί την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά και εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί. Αργά το μεσημέρι οδηγήθηκε στο βαν της αστυνομίας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Μαζί με τον 33χρονο δράστη, τον δρόμο για τη φυλακή πήραν ακόμη δύο άτομα, ένας Αλβανός και ένας Ελληνας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον δράστη να πυρπολήσει στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς το αυτοκίνητο για να εξαφανίσει τα ίχνη. Αντίθετα, ελεύθερη αφέθηκε η 27χρονη σύζυγος του ενός κατηγορουμένου, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για ψευδορκία. Της επιβλήθηκαν, ωστόσο, οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα στην απολογία του ο δράστης της φρικτής δολοφονίας που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη γειτονιά στην περιοχή του Ρέντη περιέγραψε καρέ-καρέ στην ανακρίτρια τις τελευταίες στιγμές του 52χρονου φαρμακοποιού, λίγο πριν ξεψυχήσει στην άσφαλτο. Παράλληλα, προσπάθησε να παρουσιάσει ως τυχαία τη συνάντησή του με το θύμα, λέγοντας ότι εκείνη τη μέρα είχε πάει στου Ρέντη για να ζητήσει από έναν φίλο του να μεσολαβήσει ώστε να του βρει δουλειά σε… κρεοπωλείο: «Φεύγοντας είδα τον 52χρονο να περνάει κρατώντας μια τσάντα και του επιτέθηκα. Εκείνος αντιστάθηκε και πάνω στην πάλη, το όπλο εκπυρσοκρότησε… πέντε φορές», φέρεται να ισχυρίστηκε ο δράστης στην απολογία του και βέβαια δεν έπεισε την ανακρίτρια, που διέταξε την προφυλάκισή του.

Σε ό,τι αφορά τον φερόμενο ως συνεργό του 33χρονου, που ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο, υποστήριξε ότι απλώς μετέφερε τον Mataj στο σημείο όπου υποτίθεται ότι είχε το ραντεβού. Οπως ισχυρίστηκε, είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο 100 - 200 μ. από το σημείο του εγκλήματος και έμαθε για τη δολοφονία όταν είδε πανικόβλητο τον 33χρονο δράστη και τον ρώτησε τι συνέβη. «Η ανάμειξη του εντολέα μου στην υπόθεση είναι όλως συμπτωματική, όπως κατέθεσε προανακριτικά, αλλά και ενώπιον της ανακρίτριας. Απλώς, μετέφερε τον δράστη στο συγκεκριμένο σημείο για να συναντήσει κάποιο γνωστό του», δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος του 30χρονου, Δημήτρης Φιλιππόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση και της 27χρονης, που αφέθηκε ελεύθερη.


Σκληρός και αδίστακτος

Ως ιδιαίτερα σκληρό κακοποιό που δεν θα δίσταζε να πυροβολήσει και να σκοτώσει για λίγα χρήματα περιγράφουν τον 33χρονο Ivan Mataj διάφορες πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδίστακτος δράστης είχε κατηγορηθεί για φόνο και στη χώρα του, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις τρεις μέρες πριν τη σύλληψή του για την ανθρωποκτονία του 52χρονου, είχε συλληφθεί στην Ομόνοια για οπλοκατοχή. Για την υπόθεση αυτή είχε καταδικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε δωδεκάμηνη φυλάκιση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και η αφορμή που οδήγησε τις αρχές στα ίχνη του, μαζί με το DNA που εντοπίστηκε στα γάντια και στα γυαλιά ηλίου που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος.