Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χτες το απόγευμα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος: Μικροομολογιούχοι που διαδήλωναν στον περιβάλλοντα χώρο επειδή με το κούρεμα των ομολόγων έχασαν τις οικονομίες τους, με το που είδαν να καταφθάνει το αυτοκίνητο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, έγιναν... Τούρκοι! >>>

Ο κ. Βενιζέλος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Με το που είδαν, όμως, οι μικροομολογιούχοι το αυτοκίνητό του, όρμησαν προς το μέρος του κι άρχισαν να τον βρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα. Κάποιοι έριχναν... μπουνιές στα τζάμια κι άλλοι κλοτσούσαν πόρτες και λάστιχα!
Λίγο νωρίτερα είχε φθάσει στην ΤτΕ ο κ. Σαχινίδης, ο οποίος, μόλις είδε το τι γινόταν αποφάσισε να... παρατείνει την παραμονή του.
Μετά το επεισόδιο, έφτασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατάφεραν να απομακρύνουν στο απέναντι πεζοδρόμιο τους συγκεντρωμένους. Λόγω αυτών των γεγονότων η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί. Στο μεταξύ, η Ιπποκράτους σε ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΛΑΣ σημειώνοντας ότι «δεν έκανε αυτά που έπρεπε ώστε να διασφαλιστεί μια θεσμική λειτουργία».
Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ στην ίδια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του αφήνει να εννοηθεί ότι οι χτεσινές διαμαρτυρίες των μικροομολογιούχων ήταν κατευθυνόμενες. «Δυστυχώς, αυτοί που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους ομολογιούχους και τους εξωθούν με το αζημίωτο σε διάφορες αδιέξοδες ενέργειες και διεκδικήσεις, οργανώνουν διάφορα φασίζοντα happenings αντί να υιοθετήσουν τις λύσεις που έχουν προταθεί», επισημαίνεται. Και εκφράζεται απορία για το γεγονός ότι απευθύνονται στο ΠΑΣΟΚ «που τους έχει παρουσιάσει κατ’ επανάληψη την αλήθεια και τις μόνες εφικτές και συγκεκριμένες λύσεις που προστατεύουν πλήρως τα συμφέροντά τους», αντί «στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τους έδωσαν εύκολες προεκλογικές υποσχέσεις».