Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης, ζητά την κατανόηση των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να προωθηθούν τα μέτρα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Μανιτάκης απευθύνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, υπό την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού, που υπηρέτησε το δημόσιο επί 40 συναπτά έτη, για να τους διαβεβαιώσει ότι «τα μέτρα αποβλέπουν στην αποκατάσταση του κύρους του δημοσιοϋπαλληλικού λειτουργήματος και της νομιμότητας στο δημόσιο. Επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν το κλίμα απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων».

Προσθέτει δε, ότι «έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες ώστε οι μετακινήσεις να είναι όσο γίνεται πιο ταχείες, με αντικειμενικά κριτήρια, μακριά από πιέσεις ή ρουσφετολογικές μεταχειρίσεις».

Και τονίζει: «Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε για το καλό του τόπου και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Οι διαρθρωτικές αλλαγές στη διοίκηση αποτελούν προϋπόθεση υπέρβασης της δεινής κρίσης που περνά ο τόπος. Η στείρα άρνηση των αναγκαίων αλλαγών και η καλλιέργεια ενός κλίματος απλώς φόβου και ανησυχίας στους υπαλλήλους, δεν βοηθά ούτε τους ίδιους ούτε τη διοίκηση να αλλάξει».