Τρεις συλλήψεις έγιναν, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για τον εντοπισμό των φυσικών και ηθικών αυτουργών των επεισοδίων που έγιναν χθες, έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, της Διεθνούς Εκθέσεως. >>>

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εικονίζονται στα βίντεο που πρόβαλαν τηλεοπτικοί σταθμοί, με τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από την αίθουσα όπου διεξαγόταν η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση. Οι δυο από αυτούς είναι δημοτικοί υπάλληλοι των δήμων Θεσσαλονίκης και Ευόσμου κι ο ένας εκπαιδευτικός. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει και τέταρτος ο οποίος αναζητείται.
Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται έως ότου εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια. Οι τρεις συλληφθέντες παραμένουν, ως τώρα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συλλήψεις δεν έγιναν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αλλά σήμερα, στο πλαίσιο της εντολής του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελου Μαδεμλή, ώστε οι ενεχόμενοι να προσαχθούν εντός των χρονικών ορίων του Αυτοφώρου.
Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ που επισήμανε ότι «η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης» και δευκρίνισε ωστόσο ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας.