Αλβανός βουλευτής κατά τη διάρκεια της εξέτασης στην Βουλή ενός επίμαχου νομοσχεδίου, βγήκε εκτός εαυτού και απείλησε πως θα κάψει τη Βουλή.

Αφορμή για το ξέσπασμά του αποτέλεσε η έγκριση της πρότασης που υπέβαλλαν τα δύο μεγάλα σλαβοκόμματα (VMRO-DPMNE και SDSM) για περιορισμό της διάρκειας ομιλίας των εγγεγραμμένων στο κατάλογο των ομιλητών, στη συζήτηση που διεξάγεται στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό.

Τόσο οι βουλευτές του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι, όσο και του αντιπολιτευόμενου DPA του Μέντουχ Θάτσι, θεώρησαν ότι ο περιορισμός των ομιλιών των βουλευτών λειτουργεί εις βάρος των δημοκρατικών διαδικασιών και σκοπό έχει να «φιμώσει» τους Αλβανούς βουλευτές. Το DUI του Αλί Αχμέτι έχει καταθέσει πάνω από 15.000 τροπολογίες επί του νομοσχεδίου, σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την ψήφιση του.

«Με τις τροπολογίες δεν γίνεται τίποτε. Όταν θα φθάσουμε στην εξέταση και της τελευταίας τροπολογίας, τότε θα δείτε πως μπορούν να εμποδιστούν οι εργασίες αυτής της Βουλής: Θα βάλουμε φωτιά στα μικρόφωνα, στα έδρανα και στη Βουλή», ανέφερε ο Σέλα και για να γίνει πιο «πειστικός» έβγαλε από την τσέπη του και άναψε τον αναπτήρα του.



Από τον/την Newsroom