EBETH_mpakatselos_20100407_01To επιχειρηματικό περιβάλλον και οι ευκαιρίες εμπορικής συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και των κρατών –μελών της ομάδας Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία) είναι >>>

το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Πολωνίας.

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), από τις 12.30 μετά το μεσημέρι σήμερα.

Η εκδήλωση, που στοχεύει στην ενδυνάμωση και περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ανωτέρω κρατών, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό - καλωσόρισμα εκ μέρους της Διοίκησης του Ε.Β.Ε.Θ. και την εισαγωγική ομιλία της Α.Ε. του Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα, κ. Μaciej Krych. 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των οικονομιών και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος των εν λόγω κρατών από τους ακόλουθους εκπροσώπους των Πρεσβειών τους στην Ελλάδα, ως εξής:

  • -κ. Roman Hloben - Αναπληρωτής Πρέσβης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου και οικονομίας, Πρεσβεία της Σλοβακίας,
  • -κ. Milos Kucera – Αναπληρωτής Πρέσβης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου και οικονομίας, Πρεσβεία της Τσεχίας,
  • -κα Ewa Flis – Σύμβουλος, Επικεφαλής Τμήματος Προώθησης Εμπορίου & Επενδύσεων, Πρεσβεία της Πολωνίας,
  • -κ. Zoltan Szabo –  Εμπορικός Σύμβουλος, Πρεσβεία της Ουγγαρίας.

Οι εν λόγω παρουσιάσεις των τεσσάρων διπλωματών θα  πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Θα ακολουθήσουν σύντομες κατ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των διπλωματών και των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων στην ελληνική γλώσσα, για τις χώρες  Τσεχία και  Πολωνία,παρουσία διερμηνέα, και στην  αγγλική  γλώσσα για τις χώρες  Ουγγαρία  και  Σλοβακία.

Η εκδήλωση θα λήξει με την παράθεση δεξίωσης, την οποία θα προσφέρει η Πρεσβεία της Πολωνίας στους παρευρισκόμενους.