Οι υπάλληλοι της Βουλής βγαίνουν σε μαζικές συνταξιοδοτήσεις για να μην χάσουν τα υπέρογκα εφάπαξ τους, εφ'όσων ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δήλωσε πως το μέτρο για την εξίσωση των δημοσίων υπαλλήλων θα επανέλθει στη Βουλή.


Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής μιλώντας στην Βουλή: «Όλοι εκτιμούμε το έργο των υπαλλήλων της Βουλής. Εδώ εκπροσωπούμε όμως την κοινωνία. Ας αναρωτηθούμε, τι μας ζητάνε; Να εξαιρέσουμε κάποιους από τις θυσίες ή να μοιράσουμε τις θυσίες, ώστε να αποκαταστήσουμε αδικίες και να θεμελιώσουμε δικαιώματα όχι σκανδαλώδη προνόμια. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι». Μάλιστα, αναρωτήθηκε ποιοι θεωρούν δίκαιο οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν οκταπλάσιο εφάπαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αρμόδιο γραφείο της Βουλής έχουν υποβληθεί 18 αιτήσεις από διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ο αριθμός τους να αυξηθεί!

Όπως είναι φυσικό οι υπάλληλοι δεν θέλουν να χάσουν το τεράστιο εφάπαξ, το οποίο είναι… οκταπλάσιο από τους υπόλοιπους υπαλλήλους!

Όπως σας είχαμε πει την ώρα που οι υπάλληλοι του δημοσίου με πτυχία και 35η θητεία παίρνουν 37.500 ευρώ, οι εντός του Κοινοβουλίου παίρνουν 300.000 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα δουν οι υπόλοιποι υπάλληλοι ούτε από τους μισθούς και το εφάπαξ συνολικά και φυσικά σε περίπτωση που «περάσει» το μέτρο δεν θα τα δουν ούτε οι ίδιοι. Για αυτό όπου φύγει – φύγει…

Βέβαια, να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι το μόνο προνόμιο που απολαμβάνουν. Όπως σας είχαμε πει:

- Για πολλά χρόνια, αμείβονταν με 16 μισθούς. Δηλαδή, όσους έπαιρνε ο κανονικός εργαζόμενος συν 2 ακόμη! Και ενώ υποτίθεται ότι είχε κοπεί «επέστρεψε» με την μορφών επιδόματος ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου» με το ποσό να αποφασίζεται από τον Πρόεδρο της Βουλής!

- Οι μισθοί ανέρχονταν τουλάχιστον σε 3.000 ευρώ (ΚΑΘΑΡΑ) μηνιαίως, τα οποία μάλιστα έπαιρναν και νεαροί υπάλληλοι της Βουλής με ελάχιστα χρόνια προϋπηρεσίας με έναν μεταπτυχιακό τίτλο.

-Το Ταμείο τους λαμβάνει… ενοίκιο σχεδόν από ότι υπάρχει μέσα στην Βουλή. Για παράδειγμα, το κυλικείο της Βουλής καταβάλει περίπου 25.000 ευρώ το χρόνο στο Ταμείο των υπαλλήλων, το (μίνι) υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει σχεδόν 50.000 ευρώ ετησίως και άλλα τόσα δίνει η Ολυμπιακή.

- Απολαμβάνουν τα προνόμια του δωρεάν παιδικού σταθμού, του πάρκινγκ και του γυμναστηρίου και τέλος

- Ψωνίζουν στα συγκροτήματα για το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (όπου είναι φθηνότερες οι τιμές).