Δυο δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κι ο δήμος Παύλου Μελά, αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο... Ο λόγος; Το ότι τα μέτρα του περίφημου "Μνημονίου 3" δεν τους αφήνουν περιθώρια να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίες -όπως υποστηρίζουν. >>>

Το κλείσιμο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με ψήφισμα που ενέκρινε με τα επιβαλλόμενα νέα μέτρα από το Μεσοπρόθεσμο 3, ο δήμος και γενικότερα η Αυτοδιοίκηση αδυνατεί να λειτουργήσει.

Το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου ζητά από την Κεντρική Εξουσία να αποσύρει όλες τις επίμαχες διατάξεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση. Καλεί και τα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια και των άλλων Δήμων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το ίδιο

Μετά το δήμο Κορδελιού Ευόσμου και ο δήμος Παύλου Μελά αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, η Tοπική Αυτοδιοίκηση πήρε οριστικό διαζύγιο από την Κεντρική Εξουσία». Ο δήμος Παύλου Μελά καλεί τους πολίτες, την τοπική κοινωνία, τα κοινωνικά κινήματα «σε σύγκρουση με την πολιτική» για να παλέψουν για τις τροποποιήσεις του Νομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων, το δημοτικό συμβούλιο του Παύλου Μελά αποφάσισε να μην επιτρέψει καμία υπηρεσιακή διαδικασία από την οποία θα προκύψουν στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις του Δήμου, καθώς επίσης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πληρωμή των δημοτικών υπαλλήλων.