Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup ζητεί, με επιστολή του προς τον προέδρο του κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Ανδρέας Λοβέρδος. >>>
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κ. Λοβέρδος αναμένεται να θέσει θέμα ηγεσίας. 
«Κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει στην επιστολή του.
Η επιστολή Λοβέρδου εστάλη λίγες ώρες μετά τη διαγραφή έξι βουλευτών, οι οποίοι αγνόησαν την κομματική γραμμή και δεν υπερψήφισαν το νέο Μνημόνιο.

Παναγιωτακόπουλος: Να φύγουμε από την κυβέρνηση
Την ίδια ώρα, την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ζητεί ο Γ. Παναγιωτακόπουλος. «Αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ της προόδου δεν μπορεί να ταυτίζεται με την παράταξη της υποτέλειας και με τα εν Ελλάδι καλά παιδιά των δανειστών» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος καλεί την ηγεσία του κόμματος «να αντιληφθεί το μέγεθος της ιστορικής της ευθύνης». «Τα στελέχη του -όσα απέμειναν και αγωνιούν- πρέπει να αποφασίσουν αν θα διασώσουν όχι μόνο την ιστορική του κληρονομιά αλλά και ένα κίνημα που προσέφερε τα μέγιστα στη χώρα και ευτελίστηκε στο πείραμα της άσκησης νεοφιλελεύθερης πολιτικής με σοσιαλιστικό προσωπείο. Η μοναδική διέξοδος είναι ο επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ» υπογραμμίζει.
Επίσης, ζητεί τη διεξαγωγή συνεδρίου «αποφάσεων, δράσεων αλλά και απενοχοποίησης, ανατροπής των νεοσυντηρητικών αντιλήψεων που οδήγησαν το κίνημα στο τέλος του» κι επιρρίπτει ευθύνες στις ηγετικές ομάδες «ότι κώφευαν από το 2009 μέχρι και σήμερα», με αποτέλεσμα να έχει γίνει «συντρίμμια η χώρα» και «κουρέλια το ΠΑΣΟΚ».