300 κάδους οικιακής κομποστοποίησης θα διαθέσει, σε πολίτες, ο δήμος Καλαμαριάς. Πρόκειται για πρόγραμμα της διεύθυνσης Καθαριότητας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για μείωση των ποσοτήτων των απορριμμάτων που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή, μέσω επέκτασης των προγραμμάτων ανακύκλωσης. >>>

Το πρόγραμμα πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης βιοαποικοδομήσιμων απορριμμάτων  εφαρμόζεται από το 2010 στο δήμο Καλαμαριάς.  Μέχρι σήμερα έχει γίνει δωρεάν προμήθεια 105 κάδων οικιακής κομποστοποίησης σε δημότες που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις ενημερωτικές ημερίδες για την εκπαίδευση των πολιτών, ενώ παράλληλα έχουν παραχθεί και διανεμηθεί ενημερωτικά φυλλάδια και αναλυτικοί Οδηγοί Κομποστοποίησης.
Στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου -«Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015» πραγματοποιήθηκε προμήθεια των 300 κάδων οικιακής κομποστοποίησης οι οποίοι θα διατεθούν δωρεάν στους δημότες. 
Όσοι πολίτες της Καλαμαριάς ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δωρεάν κάδο κομποστοποίησης και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης του Δήμου μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Ανακύκλωσης στα τηλ. 2313 314838 και 2313 314842 (υπεύθυνες κ. Χρυσάφη Ζωή και κ. Ζευγαρά Ελευθερία) και να δηλώνουν τα στοιχεία τους.
Οι εθελοντές του προγράμματος θα πρέπει να υπογράψουν δήλωση αποδοχής κάδου κομποστοποίησης προτού παραλάβουν τον κάδο. Επίσης πρέπει να διαθέτουν μερικά τετραγωνικά μέτρα ελεύθερης γης στον κήπο ή το προκήπιό τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλαμαριάς για την τοποθέτηση του κάδου ενώ θα είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της καλής τους κατάστασης. Επίσης, σημαντικός είναι ο ρόλος που θα παίξουν στην προώθηση του προγράμματος κομποστοποίησης και τη μετάδοση της εμπειρίας τους στους συμπολίτες τους.