Να μην λειτουργούν σαν Φιλιππινέζες των Γερμανών κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος χαρακτήρισε ταφόπλακα των παραγωγικών δυνάμεων τον προϋπολογισμό. >>>

Ο κ. Καμένος τόνισε πως ο προϋπολογισμός θυμίζει την ορχήστρα του Τιτανικού, που την ώρα που βούλιαζε έπαιζε αδιάφορα. Παράλληλα, ζήτησε «την τιμωρία για εκείνους που έβαλαν χέρι στο δημόσιο χρήμα». Το πρόβλημα του χρέους, είπε ο κ. Καμμένος «λύνεται πολιτικά με σεισάχθεια και μονομερή χρέους και το απεχθές χρέος από τις εταιρείες δεν θα το πληρώσει ο λαός».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έστρεψε τα βέλη του κατά της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι «οδηγούμαστε προς μια γερμανική Ευρώπη που θα εξουσιάζει τους λαούς». «Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί της Γερμανίας», ανέφερε σε άλλο σημείο.
Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό, αντί να λειτουργεί «σαν κομματάρχης της Μέρκελ» να πάει στις ΗΠΑ, όπου η κυβέρνηση Ομπάμα μίλησε για τη μη βιωσιμότητα του χρέους αλλά ακόμη και στη Μόσχα και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εκτίμησε ότι «η Ελλάδα έχει ελπίδα όσο υπάρχουν βουλευτές που αντιτίθεται στα γερμανικά σχέδια».