Ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία με το άλμα του απο την στρατόσφαιρα της Γης βρίσκεται στα δικαστήρια με έλληνα οδηγό φορτηγού, για βιαιοπραγία σε βάρος του τελευταίου.

Ο Μπάουμγκαρτνερ θα επιχειρήσει την επόμενη εβδομάδα κάτι που ίσως αποδειχθεί δυσκολότερο από την πτώση από τη στρατόσφαιρα: να ανατρέψει την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, ισχυριζόμενος ότι ενήργησε σε κατάσταση αυτοάμυνας, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.

Στον 43χρονο Αυστριακό επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ από το δικαστήριο, αφού γρονθοκόπησε έναν έλληνα οδηγό φορτηγού στο πρόσωπο το 2010, σε μποτιλιάρισμα κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την Τρίτη (δεν θα παραστεί ο κατηγορούμενος) και ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι στην προηγούμενη δίκη οι δικαστές δεν έλαβαν υπόψη τους το θέμα της αυτοάμυνας, καθώς στη διάρκεια του καυγά μεταξύ των δύο, ο Μπάουμγκαρτνερ κατάφερε να αποφύγει κλωτσιά του οδηγού του φορτηγού, η οποία ήταν τόσο δυνατή που του πετάχτηκε το παπούτσι. Προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, έσπρωξε τον οδηγό (ο οποίος ονομάζεται Δημήτρης Π. σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο) και του χτύπησε το πρόσωπο κατά το σπρώξιμο.

Ο οδηγός του φορτηγού ισχυρίζεται από την πλευρά του ότι απλά έσπρωξε ελαφρά τον Αυστριακό και τότε ο τελευταίος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. «Δεν είναι ήρωας», ανέφερε ο ίδιος.