Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Μονάχου μνημόσυνο για τα θύματα του νεοναζισμού.

Στη εκδήλωση έλαβαν μέρος ο πρώτος δήμαρχος Μονάχου, Χρίστιαν Ούντε, η επιτετραμμένη της γερμανικής κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων, Δρ.Βαρβάρα Τζον, εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της βαυαρικής Βουλής και του δήμου Μονάχου, η γενική πρόξενος της Ελλάδας, Σοφία Γραμματά και ο Τούρκος πρόξενος, κ. Έρις, η πρόεδρος του Συμβουλίου Αλλοδαπών Μονάχου, Νίκχετ Κιβράν, ελληνικής καταγωγής δημοτικοί σύμβουλοι, ομογενείς κ.ά.

Τα ονόματα των θυμάτων ανέγνωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, η Ευαγγελική Πάστορας, Βαρβάρα Κιττελμπέργκερ, ο Ιμάμης, Niyasi Yildirim και ο εκπρόσωπος της κοινότητας των Αλεβιτών, Dede Ziya Yilmaz, οι οποίοι απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό.

Τη δήλωση του Μητροπολίτη Γερμανίας, κ. Αυγουστίνου, μετέφερε ο κ. Μαλαμούσης, ο οποίος καταδίκασε στο χαιρετισμό του κάθε μορφή φυλετικής διάκρισης, ρατσιστικής προπαγάνδας και δολοφονικών ενεργειών.

«Με αφορμή τις φανατικές ρητορείες και τις ακραίες ενέργειες που αντιστοίχως ακούγονται και λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός Ελλάδος, εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη και ανησυχία», τονίζει-μεταξύ άλλων-στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης Γερμανίας.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει απερίφραστα την ξενοφοβία και το ρατσισμό, απ΄όπου κι αν προέρχεται. Όσοι προπαγανδίζουν τέτοιες ιδέες, διαμετρικώς αντίθετες προς το πνεύμα και την ουσία του Ευαγγελίου και δρουν αναλόγως, θέτουν εαυτούς εκτός Εκκλησίας».

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του αδελφού του δολοφονηθέντος Θεοδώρου Βουλγαρίδη, Γαβριήλ με τη σύζυγό του.