Saxonis_02Την ευθύνη, για την πλαστογραφία των παραστατικών στο σκάνδαλο της κατάχρησης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ανέλαβε, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην ταμίας, Παν. Σαξώνης. >>>

 

«Η πλαστογραφία γινόταν εν αγνοία των υπολοίπων», είπε όταν ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τον ρώτησε σχετικά.

Ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, ισχυρίστηκε ακόμα ότι κανείς εκ των συγκατηγορουμένων του -αιρετοί και υπάλληλοι- δεν γνώριζαν για τα πλαστά παραστατικά κι ότι από τη στιγμή που τα κατέθετε ουδείς δεν μπορούσε να αντιληφθεί την πλαστότητά τους.

Στη σημερινή, 18η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, κατέθεσε υπάλληλος της Θ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Υποστήριξε ότι, για τρία χρόνια ο δήμος δεν υπέβαλε προσωρινές και οριστικές δηλώσεις, ενώ παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία της, όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν… είχε αντιληφθεί το παραμικρό! Μάλιστα, όπως είπε η μάρτυρας, από το 2008 -οπότε αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο- έως σήμερα δεν διενεργήθηκε ΕΔΕ για να ερευνηθούν τυχόν υπηρεσιακές ευθύνες υπαλλήλων της εφορίας.

Πριν μερικές ημέρες, ο Παναγιώτης Σαξώνης αναφέρθηκε σε εμπλοκή εφοριακών υπάλλήλων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης, χωρίς να έχει στοιχεία να καταθέσει. Πάντως, για το θέμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Να σημειωθεί ότι, από χθες, ο Παν. Σαξώνης είναι, πλέον, ελεύθερος, αφού συμπληρώθηκε ο χρόνος προφυλάκισής του.