dimotiko_simboulio_20120228_02Κατά της οποιασδήποτε απομάκρυνσης εργαζομένων, από το δήμο Θεσσαλονίκης, τάχθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στο οποίο συζητείται, αυτήν την ώρα, το πρόβλημα που προκαλεί στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Μνημόνιο ΙΙΙ. >>>

 

Να μη δοθεί καμία λίστα –και μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να απαγορεύσει την αποστολή του καταλόγου- ζήτησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση.

Πρότεινε ο δήμος να αποφασίσει την παραμονή όλων των υπαλλήλων και την απρόσκοπτη μισθοδοσία τους από τα έσοδα του δήμου.

«Είναι υποχρέωση του καθενός να δημιουργήσει ρήγματα σε αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους», είπε.

«Προβλέψιμες και περιορισμένες» χαρακτήρισε τις αντιδράσεις στο Μνημόνιο 3 ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Ο κ. Μηταφίδης υπογράμμισε πως οι αντιδράσεις καθυστέρησαν, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να ΄χουν κατακλύσει από τις προηγούμενες συνεδριάσεις το δημοτικό συμβούλιο για να προλάβουν τις εξελίξεις.

Να βρει ο δήμος ισοδύναμα του μέτρου της εφεδρείας πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης, ώστε να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

Ο κ. Μάτης επεσήμανε πως η εντύπωση για πλεονάζον προσωπικό έχει ενταθεί και με τις συχνές τοποθετήσεις της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, για προσωπικό που δεν εργάζεται και δεν παράγει.

«Να προστατέψει ο δήμος τους υπαλλήλους του» πρότεινε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο Μάκης Στεργίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εξουσία Πολιτών».

Ο κ. Στεργίου πρότεινε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα, στο δημοτικό συμβούλιο, «για να δούμε ποιοι είναι οι άνθρωποι και ποιοι οι υπάνθρωποι», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.