Με επιστολή της προς τον Αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, ζητά την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης της οδού Διαλέττη σε όλο το μήκος της. >>>

Όπως σημειώνουν οι έμποροι και επαγγελματίες, «η πεζοδρόμησή της εξ ολοκλήρου θα συμβάλλει στην τόνωση της εμπορικής κίνησης των εκατέρωθεν αυτής υπαρχόντων καταστημάτων, επιχειρήσεων, σούπερ μάρκετ κλπ». Αναφέρουν ότι «το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση προς όφελος των επιχειρήσεων αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι οι επικαλούμενοι λόγοι μας για την πεζοδρόμηση της οδού σε όλο το μήκος της, θα συμπίπτουν και με τις δικές σας θέσεις να αξιοποιηθούν όλοι οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού και την υποβοήθηση της εμπορικής κίνησης των καταστημάτων και επιχειρήσεων που, δυστυχώς λόγω της κρίσης, κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Άλλωστε, θα είναι άδικο σε περίπτωση που υπάρχει διαφορετική άποψη εκ μέρους σας για το θέμα, δηλαδή να μην πεζοδρομηθεί ολόκληρη η οδός Διαλέττη, αφού θα προκαλέσει διαφορετική αντιμετώπιση για τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους που διαμένουν στις οικοδομές εκτός πεζοδρόμησης από αυτούς που περιλαμβάνονται στο τμήμα της πεζοδρόμησης. Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί οπωσδήποτε, γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, ούτε και πολίτες Α' και Β' κατηγορίας» σημειώνει η ΟΕΕΘ. 
Επίσης, όπως αναφέρουν οι έμποροι, υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση των καταστημάτων, των επιχειρήσεων και των κατοίκων που βρίσκονται στο τμήμα της Διαλέττη εκτός πεζοδρόμησης.
«Θα σας υποβληθούν και υπογραφές που ζητούν την άμεση ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης της Διαλέττη» τονίζουν. Η Ομοσπονδία καλεί τον κ. Κουράκη να επανεξετάσει το όλο θέμα και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που ενδιαφέρει άμεσα τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της οδού.