oasth_4Συζήτηση για τις συγκοινωνίες στην πόλη ανοίγουν,σήμερα, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, οι “Ενεργοί Πολίτες- Οικολογία στην πράξη”, δημοτική παράταξη στο δήμο Θεσσαλονίκης. >>>

 

“Οι συγκοινωνίες είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη παράμετρος για την ομαλή ζωή μιας μεγάλης πόλης. Γι’ αυτό πρέπει να σχεδιάζονται με ακρίβεια και ιδιαίτερη φροντίδα. Δυστυχώς αυτό για την πόλη μας δεν έγινε”, επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χρ. Μάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Μάτη, “η προσπάθεια για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών αντικαταστάθηκε με αδιέξοδα οράματα, που κατέληξαν σε καταστροφικά ορύγματα”.

Οι “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, αναλαμβάνουν, με τη σημερινή τους εκδήλωση, να ανοίξουν το διάολογο για το θέμα των συγκοινωνιών της πόλης, “χωρίς προαπαιτούμενα και πλαστές διακηρύξεις, που ελάχιστα χρήσιμες ήταν για την πόλη και τους πολίτες”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Για τους “Ενεργούς Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, η Θεσσαλονίκη “χρειάζεται μία οικονομική, αξιόπιστη, φιλική στο περιβάλλον, δημόσια συγκοινωνία για να γίνει πόλη για μας.
Αυτή τη συγκοινωνία πρέπει να σχεδιάσουμε”!

Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος:

  • Ο Σπύρος Βούγιας, καθηγητής ΑΠΘ, πρώην υφυπουργός μεταφορών και βουλευτής
  • Ο Νίκος Ταχιάος, πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Ο Γιάννης Τζιόλας, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Ο Σωκράτης Φάμελος, αντιδήμαρχος Θέρμης

Αμέσως μετά τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση και διάλογος.