«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη δόση». Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων, που ξεκαθάρισαν ότι >>>
απόφαση για την εκταμίευσης της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας δεν πρόκειται να ληφθεί.


Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος σήμερα το μεσημέρι, του μεγάρου Μαξίμου, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. «Συζητήσαμε για το Eurogroup της Δευτέρας, όπου θέλω να σας πω ότι ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και να είστε σίγουροι ότι και η Ευρώπη θα κάνει, αυτό που πρέπει να κάνει και η δόση θα εκταμιευτεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς πως ερμηνεύονται οι δηλώσεις Σόιμπλε, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των πιστωτών μας, αλλά εδώ δεν είναι κάτι που ζητάνε από εμάς. Εμείς προσπαθούμε να συμμετάσχουμε δημιουργικά στη συζήτηση αυτή και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».