anastasiadis_foyxtel_20121119_01Οι 70 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στο πράσινο του δήμου Λαγκαδά αποδίδουν όσο… 500 Γερμανοί εργαζόμενοι στις ίδιες υπηρεσίες! Με τα λόγια αυτά συνέκρινε τις αποδόσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, στο δήμο Λαγκαδά, μ’ αυτές συναδέλφων τους στη Γερμανία, ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης. >>>

Έδωσε, έτσι, την απάντηση στον Γερμανό επιτετραμένο της Άγκελα Μέρκελ και υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιόακιμ Χούφτελ.

Ο κ. Αναστασιάδης υποδέχτηκε στο Λαγκαδά τον κ. Φούχτελ, ο οποίος έφτασε εκεί επικεφαλής αντιπροσωπείας για να συζητήσει με τη δημοτική και τις τοπικές αρχές τις προοπτικές συνεργασίας, μεταξύ ΟΤΑ των δυο χωρών.

Όσον αφορά τα οικονομικά του δήμου του, ο δήμαρχος Λαγκαδά που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, τόνισε ότι «οι δήμοι, ως σήμερα, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ».

Ανακοίνωσε, πάντως, ότι, στο δήμο Λαγκαδά δε θα γίνει ούτε μία μετακίνηση ή απόλυση δημοτικού υπαλλήλου, αφού έγιναν έγκαιρα όλες οι μετατάξεις κι έτσι ούτε ένας από τους 160 διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους και τους 70 της καθαριότητας και των υπηρεσιών πρασίνου δε θα πάρει μέρος στο πρόγραμμα κινητικότητας, όπως ονομάζει τις μετατάξεις το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.