Άνω - κάτω τα ΄κανε ο Φούχτελ με τις δηλώσεις του για τους δημοσίους υπαλλήλους. Κατάφερε να αυτοανακηρυχθεί σε persona non gratta, όταν δήλωσε πως το ένα τρίτο των Γερμανών δημοτικών υπαλλήλων κάνει τη δουλειά των Ελλήνων! Έτσι, από αύριο, όλοι ετοιμάζονται να διαδηλώσουν εναντίον του! >>>

«Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία διεκπεραιώνεται με μόνο 1.000 άτομα» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, εντεταλμένος για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, μιλώντας για τον αριθμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρας μας.
Ο κ. Φούχτελ βρίσκεται στην πόλη μας, για να λάβει μέρος στην «3η συνέλευση του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών – Δήμων – Πολιτών», που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και μεθαύριο, Παρασκευή, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ.
Όπως είπε, ανέφερε το παραπάνω στοιχείο για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ απέναντι στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα συναδέλφων τους που προωθεί η κυβέρνηση.
«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε.
Είπε κι άλλα: Ότι δεν υπάρχει νεώτερο για τη δόση, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, ότι οι Έλληνες πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να μην την πάθουν όπως άλλοι λαοί... Όμως με τις δηλώσεις περί δημοτικών υπαλλήλων, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου...
Στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση αναμένεται να συμμετέχουν 350 με 400 άτομα, μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων, και μεταξύ άλλων θα συζητηθούν: Τα δημοτικά συστήματα και οι μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, οι σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης και το θέμα της οικονομικής κρίσης. Οι εργασίες θα αρχίσουν σήμερα στις 9 το πρωί, και έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στους δήμους. Για το λόγο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας (8-11 πμ).

Μπαλασόπουλος: «‘Αρπαχτουλάκης’ ο Φούχτελ»
«Θα υποδεχθούμε με τον πατροπαράδοτο ελληνικό τρόπο, είμαστε φιλόξενος λαός, τον κ. Φούχτελ ή φουχταλάκι, όπως τον έχουν βαπτίσει. Για μας όμως είναι ‘αρπαχτουλάκης’», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος. 
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι θα εκφράσουν την αντίθεσή τους «σε όλους τους αιρετούς που θέλουν να ξεπουλήσουν υπηρεσίες των δήμων στους σύγχρονους κατακτητές». «Κάποιοι αναζητούν δήθεν την τεχνογνωσία, για να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, αυτό που λείπει σήμερα είναι οι πόροι», συμπλήρωσε.

Πορεία διαμαρτυρίας κατά Φούχτελ-Μπουτάρη
Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 20:00, έξω από τον κινηματογράφο "Ολύμπιον", οι «πολίτες της Θεσσαλονίκης». 
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα καλείται να ξεπουλήσει για ένα ξεροκόμματο τον φυσικό και τον κοινωνικό της πλούτο, την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό της. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έχει το θράσος να οργανώνει ελληνογερμανικό συνέδριο μεθόδευσης ληστρικών επενδύσεων, και φτηνής εξαγοράς της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης».
Οι Πολίτες Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για «μια πόλη, όπου σε κάθε γωνία υπάρχουν άστεγοι, όπου οι πολίτες της φεύγουν μετανάστες, που κλείνουν σπίτια και ρημάζουν οικογένειες από την εξαθλίωση. Μιαν εξαθλίωση που δημιούργησε η εγκληματική πολιτική όλων αυτών που δεξιώνεται ο δήμαρχος για να τους καλοπιάσει. Αυτών, που έρχονται σαν δουλέμποροι και αποικιοκράτες, για να λεηλατήσουν όσους, όσες και όσα αξίζουν, αφήνοντας πίσω τους μια κατεστραμμένη χώρα». Υποστηρίζουν πως «οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν πάρει το πλευρό των δημίων της χώρας εξαπολύοντας μια εγκληματική πολιτική έναντι του ελληνικού λαού» κι ότι «καμία συνεργασία έτσι όπως την βαφτίζουν οι τωρινοί άρχοντες της Ευρώπης δεν μπορεί να βασίζεται στην αδικία, στην εκμετάλλευση και την υποδούλωση του ανίσχυρου στον ισχυρό».

Το «ραντεβού» ΣΥΡΙΖΑ με τον Φούχτελ
Και ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση σχετικά με την επίσκεψη του κ. Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη και καλεί τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους εργαζόμενους, σήμερα στις 8.30 το πρωί, μπροστά στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός στη ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του αναφέρει:
«Ο κ. Φούχτελ, ασφαλής από τους διαδηλωτές, σε χώρο εντός της ΔΕΘ, θα πάρει μέρος στην 3η ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων, ως προσκεκλημένος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και άλλων δημάρχων. Σκοπός της επίσκεψής του είναι η προώθηση σχεδίων μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος που αφορούν την ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και το γενικότερο ξεπούλημα της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο».
Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο στόχος τους είναι συγκεκριμένος: να λειτουργήσουν ως προπομποί για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κυβέρνηση, Τρόϊκα και Ευρωπαϊκή Ένωση, σταθερά προσηλωμένοι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προσπαθούν να υλοποιήσουν τις πολιτικές τους οι οποίες εξαθλιώνουν το λαό. Μέσα σ’ αυτή τη λογική Γερμανοί επιχειρηματίες προσπαθούν να πάρουν προς όφελός τους κερδοφόρα κομμάτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
» Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και του λαού της πόλης, που θα διαμαρτυρηθούν ενάντια στην παρουσία του Γερμανού υφυπουργού στην πόλη και θεωρεί ανεπιθύμητο τον κ. Φούχτελ και την επίσκεψή του προκλητική. Καλεί τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους εργαζόμενους, αύριο στις 8.30 το πρωί, μπροστά στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός στη ΔΕΘ (Περίπτερο 8)».