Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε συνέχιση των καταλήψεων, νέα 4ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έξω από το... Mega Channel. >>>



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εκφράζει "το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας". Τον κατηγορούν ότι "για πολλοστή φορά, ενσαρκώνοντας το ρόλο του «αποφασίζω, διατάσσω και εκτελώ», αρνείται να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων" και πως "προσπαθεί να απαξιώσει τους χιλιάδες εργαζόμενους".

Υποστηρίζουν ότι το περίφημο Μνημόνιο 3, το οποίο χαρακτηρίζουν «έκτρωμα», έχει ως μόνο στόχο τη διάλυση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα μέλη της ΠΟΤΕ - ΟΤΑ αποφάσισαν συνέχιση των καταλήψεων δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων για αύριο Τετάρτη 28, μεθαύριο Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012. Θα αποκλείσουν όλα τα Γραφεία Προσωπικού (με στόχο να μην αποσταλούν στοιχεία εργαζομένων στο υπουργείο και να μην εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας-απόλυσης).

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ προκήρυξε 4ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας για την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής στην Πλατεία Καραϊσκάκη- για την Αθήνα- έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Το Σάββατο οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του Μέγκα Τσάνελ, στη Λεωφόρο Μεσογείων στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν για όσα είπαν οι δημοσιογράφοι Ι. Χασαπόπουλος και Μ. Αναγνωστάκης, στην τελευταία εκπομπή τους. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, "προκειμένου να συκοφαντήσουν το δίκαιο και έντιμο αγώνα μας είπαν πως έδωσαν 10,00 ευρώ «γρηγορόσημο» για να μαζέψουμε τα σκουπίδια τους"… Μάλιστα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι "αν και κακοπληρωμένοι τους πληροφορούμε πως έχουμε ήθος και αξιοπρέπεια, αρχές που δυστυχώς σπανίζουν στις μέρες μας"!
 
Η  ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί όλους τους δήμους να κλείσουν τις υπηρεσίες τους αν το υπουργείο δεν αποσύρει τη ρύθμιση και σκοπεύει να κατέβει δυναμικά στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην Αθήνα.

Σύνθημα των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: "Όλοι για όλους και κανένας μόνος του"!