germanosproksenos_epithesi_20121115_01Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε, σήμερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμτζής, για να διαπιστωθεί τι έγινε, χθες, έξω από το συνεδριακό κέντρο “Ν. Γερμανός” της ΔΕΘ. >>>

 

Ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα και ποια είναι αυτά, κατά τη διάρκεια της εισόδου στο Συνεδριακό Κέντρο, της γερμανικής αντιπροσωπείας, για τη συμμετοχή της στην Ελληνογερμανική Συνάντηση.

Πάντως, σήμερα, ο Γερμανός πρόξενος τήρησε ψύχραιμη στάση, παρά την επίθεση που δέχθηκε από εργαζόμενους στους Δήμους στη ΔΕΘ.

Ο Βόλφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάιερ σημειώνει ότι η δύσκολη συγκυρία δίνει τη δυνατότητα να εξηγηθούν καλύτερα ορισμένα θέματα και να γίνουν αντιληπτά και από τις δύο πλευρές. Εκφράζει, δε, την άποψη ότι δεν είναι οι άνθρωποι στην Ελλάδα αναποτελεσματικοί, αλλά το σύστημα που δεν τους επιτρέπει να αναπτύξουν τις δραστηριότητες που θα ήθελαν.

Ζήτησε από όλους να πούνε στον κόσμο ότι «ούτε μου επιτέθηκαν, ούτε βιαιοπράγησαν εναντίον μου οι διαδηλωτές. Δέχθηκα μόνο ένα φλιτζάνι καφέ και ήταν μια περίεργη πρόσκληση να πιούμε από κοντά έναν καφέ». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «σε καμιά περίπτωση τα σημερινά γεγονότα δεν θα θολώσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις».