Η νανοτεχνολογία δείχνει το δρόμο της... επιχειρηματικότητας! Τρεις νέες εταιρείες για την πώληση της τεχνογνωσίας των οργανικών ηλεκτρονικών, την προώθηση της νέας τεχνολογίας στο εξωτερικό και τη δημιουργία προϊόντων, είναι μερικά μόνο από τα επόμενα στάδια που πραγματοποιούνται μέσα από τις δράσεις που ξεκίνησαν στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ μέσω του προγράμματος RoleMak. >>>


Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται εκατό νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού 

Όπως τονίζει ο επικεφαλής του προγράμματος και του Εργαστηρίου καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, ήδη έχουν τοποθετηθεί υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα αξίας 1 εκ ευρώ . 

Το επόμενο διάστημα έρχονται στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα των Οργανικών Ηλεκτρονικών, ενώ ερευνητές από το Αριστοτέλειο θα έχουν την ευκαιραία να εκπαιδευτούν στα πιο σύγχρονα εργαστήρια του εξωτερικού. Στόχος του προγράμματος RoleMak που ολοκληρώνει τη δράση του σε 23 μήνες είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη Διεθνές Κέντρο διάχυσης της τεχνολογίας των Οργανικών Ηλεκτρονικών . 

Παράλληλα ανακοινώνεται η δημιουργία της πρώτης πιλοτικής παραγωγής Οργανικών Ηλεκτρονικών μέσω του προγράμματος SMARTRONICS. 

«Μόνο σε τρία από τα νέα προγράμματα που αφορούν τον τομέα αυτό , συμμετέχουν 10 ελληνικές εταιρείες, ενώ υπολογίζεται πως σε δύο χρόνια από τώρα επτά καινούργια προϊόντα της νέας αυτής τεχνολογίας θα βγουν στην αγορά. Έχουμε το προβάδισμα στην τεχνογνωσία, πρέπει να περάσουμε στην εφαρμογή» εξηγεί ο κ Λογοθετίδης.  

Το stakeholder meeting όπου θα συναντηθούν έλληνες και ξένοι ερευνητές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων για να συζητήσουν την πορεία του RoleMak πραγματοποιείται Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της συνάντησης το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι επιστήμονες συζητούν για τη Βιομηχανία Οργανικών Ηλεκτρονικών και το διέξοδο που μπορεί να δώσει στην ελληνική κρίση.