"Πρόκειται για έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες, οι οποίες ποτέ δεν εγκαταλείπουν τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως του αντιπάλου που έχουν να αντιμετωπίσουν. Τα φιλικά παιχνίδια είναι και πιο ανταγωνιστικά"

Για το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί η Εθνική:
"Για εμένα δεν έχουν σημασία τα συστήματα. Το πιο σημαντικό είναι να εξηγήσεις στους παίκτες πώς πρέπει να αγωνιστούν. Αυτό είναι το μότο μου σε κάθε παιχνίδι".

Για το αν η οικονομική κρίση μπορεί να επηρεάσει την ομάδα:
"Οταν υπάρχει κρίση σε μια χώρα μπορεί να επηρεάσει τα πάντα. Ακόμα και το ποδόσφαιρο, αφού αποτελεί μέρος του κοινωνικού συνόλου. Δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα. Νομίζω ότι τόσο οι ιρλανδοί, οι έλληνες ή και οι δικοί μου άνθρωποι, οι πορτογάλοι, μπορούν να το αντιμετωπίσουν και να το ξεπεράσουν".

Για τις διαφορές με την ομάδα του Ρεχάγκελ:
"Ο Ρεχάγκελ έγραψε χρυσή σελίδα, όχι μόνο στην ιστορία του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν ομοιότητες, αλλά και διαφορές μεταξύ της τότε Εθνικής με τη σημερινή. Θα έλεγα ότι ο ρεαλισμός είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής ομάδας".

Για τον Γιώργο Σαμαρά:
"Για εμένα ο Γιώργος Σαμαράς, είναι το ίδιο σημαντικός όσο και οι υπόλοιποι παίκτες. Εχει αυτοπεποίθηση, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα".

Αν είναι ρίσκο η συμμετοχή των νέων παικτών:
"Οσον αφορά τα ρίσκα, το να βάζω νέους, δεν συνιστά κανένα ρίσκο. Το ότι βρίσκονται στην αποστολή της ομάδας, σημαίνει ότι τους υπολογίζω κανονικά. Εχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στο εθνόσημο και σε κάθε ματς πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Αν θα γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα:
"Η ομάδα που θα αγωνιστεί θα είναι βασισμένη στον κορμό. Δεν είναι εύκολο να βάλεις 11 νέους παίκτες. Θα ήταν παράλογο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Δεν είναι ο σωστός τρόπος. Θα ξεκινήσουμε με τον κορμό και στη συνέχεια θα βάζουμε νέα πρόσωπα".

Για τον αν έχει καταλήξει στους 11 που θα ξεκινήσουν:
"Τον τελευταίο καιρό, τον έχουμε δει να αγωνίζεται από το κέντρο και μπροστά, αλλά στον Ολυμπιακό παίζει μπακ. Θα δούμε πού θα αγωνιστεί αύριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αγωνιστεί. Αντε, να σας πω ότι θα παίξει και ο Καρνέζης. Δεν έχω ανακοινώσει ποτέ την ομάδα που θα αγωνιστεί, πριν το μάθουν πρώτα οι παίκτες".



Από τον/την Newsroom