Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ικανοποιημένος από το Eurogroup, και τόνισε χαρακτηριστικά πως χρειάζεται ο συντονισμός των υπουργών του για την καλυτέρευση στα εσωτερικά ζητήματα.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ένα τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση: αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προϋπολογισμό του (θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση, και βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις. Στόχος είναι κάθε υπουργείο να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και για αυτό υπάρχει και ο αυτόματος μηχανισμός εποπτείας.

«Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών», είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε ως βασικό στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, πως σύντομα θα υπογραφεί ένα μνημόνιο μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του κάθε υπουργού, το υπουργείο του οποίου έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία του κράτους, ενώ είπε στα στελέχη της κυβέρνησης πως θα είναι κοντά τους και τους κάλεσε να θέσουν στοχο-χρονοδιαγράμματα που θα τηρούνται.

«Θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου και συχνά στα υπουργεία, θα είμαι ένας διαφορετικός Πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το τιτάνιο έργο που έκανε σε σύντομο διάστημα, αλλά και τους υπουργούς που, όπως είπε, τα έδωσαν όλα σε σημείο αυτοθυσίας.