Ατυχίες συνόδεψαν τα φετινά βραβεία Bambi, και η εκ των έσω κριτική.

Σε αντίθεση με προηγούμενες γερμανικές πόλεις που φιλοξένησαν κατά καιρούς την απονομή, το Ντίσελντορφ δεν κατάφερε να μεταμορφωθεί σε… Χόλιγουντ φέτος, αφού μόλις τρεις εκπρόσωποι της διεθνούς showbiz μπόρεσαν να δώσουν φέτος το «παρών». Η Σάλμα Χαγιέκ ήταν η φετινή νικήτρια στην κατηγορία Film International, αφού όπως ανέφερε η αρχισυντάκτρια του γερμανικού περιοδικού «Bunte», Παρίσια Ρίκελ, που έκανε την απονομή, κατάφερε με το ταλέντο, τον δυναμισμό και την ομορφιά της να καθιερωθεί ως η πρώτη λατίνα πρωταγωνίστρια στο Χόλιγουντ. Η 46χρονη σταρ, που έλαμψε στο κόκκινο χαλί με μαύρη maxi τουαλέτα και μεταλλιζέ αξεσουάρ, δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά για την τιμή που της έγινε, ενώ αποκάλυψε ότι «θα γίνει μάχη» με την κόρη της για το ποια θα πάρει το βραβείο στο υπνοδωμάτιό της.

Στην κατηγορία Pop International διακρίθηκε το δημοφιλές boyband One Direction, τη στιγμή που η κριτική επιτροπή βράβευσε φέτος για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού τη Σελίν Ντιόν. Η Καναδή τραγουδίστρια παρέλαβε το βραβείο για την προσφορά της στον τομέα της ψυχαγωγίας από τον Πίπερ Μάφεϊ, ο οποίος όπως σχολιάστηκε από μερίδα του Τύπου: «Ηταν ανέκφραστος, σαν να βιαζόταν να κατέβει από τη σκηνή». Η Ντιόν, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και παρέμεινε on stage ερμηνεύοντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Μεγάλη παρούσα στη βραδιά, αλλά απούσα από τη σκηνή ήταν η Μπαρ Ραφαέλι, η οποία παρέμενε στα καμαρίνια βαμμένη και στολισμένη αντί να εμφανιστεί ενώπιον του κοινού. Αιτία ένα «ατύχημα» που [Η Σάλμα Χαγιέκ ήταν η φετινή νικήτρια στην κατηγορία Film International.] υ είχε η τουαλέτα που φορούσε, το οποίο καθιστούσε απαγορευτική τη δημόσια εμφάνισή της.

Η «χλιαρή» γεύση που άφησε η απονομή δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, με τη Suddeutsche Zeitung να σχολιάζει ότι η 64η απονομή Bambi έδειξε ξεκάθαρα ότι «ο γερμανικός κλάδος των media έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του». Στο ίδιο μήκος κύματος, το «Der Spiegel» υπογραμμίζει ότι «τη στιγμή που στη Γερμανία οι εφημερίδες πεθαίνουν, η βιομηχανία των media γιορτάζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα», ενώ η ιστοσελίδα meedia.de με τίτλο «Βοήθεια, σκότωσαν το Bambi» σχολίασε ότι το φετινό event ήταν σκιά του εαυτού του.