ekth 31o synedrioΣτο 30% υπολογίζει, το ποσοστό της ανεργίας στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Αυτό υπογραμμίστηκε κατά τις εργασίες του 31ου Συνεδρίου του ΕΚΘ που άρχισαν σήμερα. >>>

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα με την ανάδειξη των νέων μελών της διοίκησης, από τους 503 συνέδρους.

Το συνέδριο άρχισε με την ομόφωνη διαγραφή συμμετοχής του Σωματίου Αλλιεργατών Μηχανιώνας με το αιτιολογικό της αντεργατικής στάσης των μελών του.

Νοθευμένο χαρακτήρισε το 31ο συνέδριο του εργατικού Κέντρου ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά έντονη αντίδραση στις μνημονικές πολιτικές.

Την αντίθετης της στους απλούς διαχειριστές του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως τους χαρακτήρισε, εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του ΕΚΘ και βουλευτής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, η ανεργία, η αποβιομηχάνιση και η μετανάστευση είναι τα βασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο.

Το συνέδριο του ΕΚΘ συνεχίζεται και σήμερα, στους χώρους του ξενοδοχείου «PORTO PALACE», από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με τοποθετήσεις συνέδρων. Θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση των αποφάσεων του Συνεδρίου και με τις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του ΕΚΘ και των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του ΕΚΘ από τις 8 π.μ. έως τις 20:00, την Κυριακή (18/11/2012)