Το ποταμόπλοια έχουν διαμορφωθεί σαν σπίτια για αυτούς που απλά δεν αντέχουν τη ζωή στα διαμερίσματα.

Αρχικά μια λύση ανάγκης, τα ποταμόπλοια-σπίτια εξελίχθηκαν σε πολυτελείς και περιζήτητες κατοικίες. Μία από αυτές, που είναι… αραγμένη σε κανάλι του Τάμεση στο Λονδίνο, πωλήθηκε έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου εξηγούν το γιατί. Αυτό το ποταμόπλοιο έχει ανέσεις που θα ζήλευαν πολλοί ιδιοκτήτες κανονικών σπιτιών. Όλοι οι χώροι είναι επενδεδυμένοι με ξύλο, ενώ η κουζίνα και τα μπάνια έχουν επενδυθεί με γρανιτένια πλακάκια από την Ισπανία. Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ξυλόγλυπτα και έχουν κατασκευαστεί κατόπιν ειδικής παραγγελίας, στην Ολλανδία, η οποία είναι και η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό ποταμόπλοιων-σπιτιών.

Το σπίτι διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες, ισάριθμα μπάνια και μπαρ μέσα, αλλά και έξω, στο κατάστρωμα, το οποίο προσφέρεται για χαλάρωση.

Στις ανέσεις και στο πολυτελές κατάστρωμα, προστίθεται και η δυνατότητα του ιδιοκτήτη να μετακινεί το σπίτι του. Δεν είναι και λίγο αυτό!

Ο αγοραστής του σπιτιού είναι ένας Αμερικανός, ο οποίος, μάλιστα έκανε ανακαίνιση σε αρκετούς χώρους, χρησιμοποιώντας ξύλα που είχαν περισυλλεγεί από τους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, μετά το πέρασμα του τυφώνα «Κατρίνα» το 2005.