Μήνυση κατά του επικεφαλή της παράταξης του ΚΚΕ στο δήμο Θεσσαλονίκης για δηλώσεις που έκανε για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης βουλευτές της Χ.Α.

Οι βουλευτές του κόμματος Αντώνης Γρέγος (Α' Θεσσαλονίκης), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Β' Θεσσαλονίκης) και Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Σερρών), κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του κυρίου Ζαριανόπουλου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας χρηματική αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ ο καθένας, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που -όπως υποστηρίζουν- έπαθαν εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεων.


Όπως διευκρινίζουν, οποιοδήποτε ποσό τους επιδικασθεί θα χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου για τις κοινωφελείς δράσεις του κόμματός τους.

Ο κύριος Ζαριανόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγες μέρες πριν την επέτειο του ΟΧΙ, είχε ζητήσει να αποκλειστούν η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της από τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "τα καθάρματα αυτά δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη του λαού μας".

Από τον/την Newsroom