Συγκλονίζει η ιστορία της οικογένειας του 26χρονου που έχει μετατρέψει το αυτοκίνητο σε σπίτι.

Πρόκειται για την οικογένεια του 26χρονου Δημήτρη όπου μαζί με τους γονείς του μένουν στο αυτοκίνητό τους εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, όταν έχασαν το σπίτι τους στην Κηφισιά επειδή έμειναν άνεργοι!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του Δημήτρη έμεινε χωρίς δουλειά, όταν έληξε η σύμβασή του στον δήμο Κηφισιάς, όπου δούλευε εκεί για 20 ολόκληρα χρόνια.

«Είχαμε κάποια χρήματα στην άκρη αλλά τελείωσαν.»

Ο Δημήτρης έχει σπουδάσει τεχνικός υπολογιστών και δεν κατάφερε να βρει μια σταθερή εργασία. Κάνει κάποια μεροκάματα αλλά τίποτα παραπάνω.

«Ζω με τους γονείς μου στο αυτοκίνητο»

«Τον χειμώνα είναι πάρα πολύ δύσκολα γιατί σκεπαζόμαστε με κουβέρτες, φοράμε δυο-τρία ρούχα, αν βρούμε κάτι να φάμε το τρώμε εδώ. Το καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ δύσκολα γιατί έκανε πάρα πολύ ζέστη», αναφέρει ο Δημήτρης.

«Ντρεπόμαστε να μας βλέπει ο κόσμος να κοιμόμαστε μέσα στο αμάξι. Είχαμε το σπίτι μας, είχαμε τη δουλειά μας, είχαμε το φαγητό μας και δεν είχαμε βιοποριστικό πρόβλημα», εξομολογείται ο 26χρονος.

Μερικά βράδια μένουν στη Νέα Μάκρη, στην αυλή ενός σπιτιού που ενοικιάζεται και ο ιδιοκτήτης, τους αφήνει να παρκάρουν εκεί το αυτοκίνητό τους για να κοιμούνται ασφαλείς!

«Δεν αντέχω να βλέπω τον πατέρα μου να βάζει τα κλάματα, να κρυώνει, να πεινάει» λέει χαρακτηριστικά ο Δήμητρης.

Όλα τους τα πράγματα, τα έχουν κατασχέσει. Ζουν με δανεικά ρούχα, κουβέρτες, όλα…

Κανείς δεν τους βοηθά: «Στην πρόνοια μας απάντησαν ότι’’ αν ρίξει χιόνι θα σας πάρουμε τηλέφωνο’’», αναφέρει ο 26χρονος.

Όταν μετακόμισε στο αυτοκίνητο τον εγκατέλειψαν όλοι οι φίλοι του

«Όταν βλέπω παιδιά της ηλικίας μου να διασκεδάζουν απλά κλείνω τα μάτια ή δεν τους κοιτάω καθόλου» είναι τα λόγια του Δημήτρη.

Σε ένα βαλιτσάκι στο πόρτ μπαγκάζ έχει μέσα μια πετσέτα, την οδοντόβουρτσά του και τα ξυριστικά του για να πλένεται το πρωί με ένα μπουκάλι νερό.

Για τον Δημήτρη ακόμα και ο αφρός ξυρίσματος είναι πολυτέλεια.

«Ψάχνω κάθε πρωί στην εφημερίδα για δουλειά».

Έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλάει να πάει φυλακή

«Παρακαλάω να με πάνε φυλακή για να έχω κάπου να κοιμάμαι και να τρώω!», είναι τα συγκλονιστικά λόγια του 26χρονου!

Οι σκέψεις του συγκλονίζουν και δηλώνουν σε τι απελπιστικό σημείο έχει φτάσει: «Από το μυαλό μου πέρασε μέχρι και να κλέψω αλλά δεν μπορούσα».