Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, δικαίωσε έναν δανειολήπτη ο οποίος με τα χρέη του προς τις τράπεζες κινδύνευε να χάσει την πρώτη του κατοικία.

Κατά τη διάρκεια εκδίκασης προσφυγής δανειολήπτη με συνολικό χρέος 220.000 ευρώ το δικαστήριο της θρακικής πόλης, με βάση τον Ν. 3069/10 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, εξέδωσε νομολογιακή απόφαση, με την οποία διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία του δανειολήπτη, διαγράφονται οφειλές ύψους 140.000 ευρώ και ταυτόχρονα ρυθμίζεται η αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους σε ανάλογο αριθμό δόσεων.

Όπως έγινε γνωστό, ο δανειολήπτης είχε διάφορα καταναλωτικά δάνεια, ένα στεγαστικό και ένα επισκευαστικό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τα οποία αδυνατούσε να αποπληρώσει. Το μονομελές πρωτοδικείο όρισε ως δόση το ποσό των 436 ευρώ τον μήνα για διάστημα δεκαπέντε ετών, τα οποία θα αποδίδονται τόσο στο Ταμείο Παρακαταθηκών όσο και σε τράπεζα που κινήθηκε κατά του δανειολήπτη. Η διαγραφή σημαντικού μέρους των οφειλών και η ρύθμιση αποπληρωμής των υπολοίπων σε βάθος χρόνου έδωσαν βαθιά ανάσα στον δανειολήπτη.