Η παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα γίνει με όρους που θα αποτελούν θεμέλιο για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του και σε καμία περίπτωση δε θα είναι ξεπούλημα. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στη ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, o γενικός γραμματέας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης. >>>

Όπως υπογράμμισε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέσα στο 2013 θα προσκληθούν οι ενδιαφερόμενοι για να καταθέσουν τις προσφορές τους. Υπόστήριξε ότι μόνον αυτός ο τρόπος υπάρχει για να γίνουν επενδύσεις στα λιμάνια, από τη στιγμή που το κράτος αδυνατεί να τοποθετήσει έστω κι ένα ευρώ.
Ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι η επένδυση της μαρίνας στους χώρους του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα προσελκύσει ανθρώπους υψηλού εισοδήματος. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι έγινε σύσκεψη για τις μικρότερες μαρίνες που πρόκειται να δημιουργηθούν στην ανατολική πλευρά της νέας παραλίας, από τους διάφορους ομίλους, έργο που, όπως παραδέχτηκε, καρκινοβατεί από το 2005, αλλά πλέον ξεκολλάει.
Στην επισήμανση πως πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για ξεπούλημα των λιμανιών, είπε πως αυτός ο κίνδυνος υπάρχει αν δεν μπουν οι όροι που πρέπει για να ναι οι επενδύσεις αυτές, επικερδείς για την τοπική κοινωνία. Και κατέληξε λέγοντας: «Η κυβέρνηση εγγυάται ότι αυτές οι επενδύσεις θα γίνουν με τους όρους που πρέπει».