Όταν παίζαμε ποδόσφαιρο στα νιάτα μας, λέγαμε: Τρία κόρνερ, ένα πέναλτι... Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δυο πέναλτι, αλλά πέτυχε ένα γκολ. Κι ενώ το γεγονός του αγώνα θα μπορούσε να είναι αυτό, ήρθε ο Σαλπιγγίδης με μια υπέροχη εμφάνιση, να τους κάνει όλους να ξεχάσουν τα πάντα... >>>

Ο Σαλπιγγίδης ήταν αυτός που μοίραζε γκολ (πάρε-βάλε στο Λίνο για το 2-0), έκοβε στην άμυνα, έβαζε κια γκολ από τη βούλα, αφού ο Κλάους δεν τα κατάφερε... Ήταν το κλειδί που "ξεκλείδωσε" τον πολύ καλά οργανωμένο στην άμυνα Πλατανιά.
Γιατί οι φιλοξενούμενοι προβλημάτισαν, ιδιαίτερα, τον ΠΑΟΚ. Χρειάστηκε πάνω από ένα ημίχρονο για να βρεθεί λύση, με τον Δώνη να επιστρατεύει σε έναν περίεργο ρόλο (λίγο χαφ, λίγο επιθετικό) τον Λίνο. 
Η ευκαιρία στο Δικέφαλο είχε δοθεί δυο φορές στο πρώτο μέρος: Μία όταν ο Αθανασιάδης "έσπασε" στον Κίτσιου, που αστόχησε από το ύψος του πέναλτι και μία όταν ο νεαρός ξεγέλασε τον Αγκιλέρο, εκείνος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής σφύριξε (σωστά) το πέναλτι. 
Ο Αθανασιάδης, όμως, έκανε ήρωα τον Κηπουρό. Σούταρε άψυχα, έδωσε λίγο ύψος στη μπάλα και δεν την έστειλε και τέρμα άκρη δεξιά. Ό,τι καλύτερο για έναν τερματοφύλακα να κάνει μια θεαματική απόκρουση (όποιος έχει παίξει στη θέση, ξέρει)...
Στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε άλλο ένα πέναλτι, για να μπει στη θέση του οδηγού ο ΠΑΟΚ. Όσο κι αν διαμαρτύρονταν οι παίκτες του Πλατανιά, είχαν άδικο: Ο Ποτουρίδης έδειξε να αιφνιδιάζεται στη σέντρα και, για αδιευκρίνιστο, ακόμη, λόγο, άπλωσε το αριστερό του χέρι κι έδιωξε τη μπάλα. Σαφέστατη πρόθεση και σωστά δόθηκε το πέναλτι από τον Αρετόπουλο.
Αυτήν τη φορά ανέλαβε την εκτέλεση ο Σαλπιγγίδης. Συμπλήρωνε 300 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία κι είχε 112 γκολ. Ήθελε να τα κάνει 113 και το πέτυχε...
Το γκολ του Λίνο, στη συνέχεια, με τον Σάλπι να μοιράζει την πάσα, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και δικαιούνταν, πριν τα πέναλτι, ένα γκολ. Έστω κι έτσι, το πέτυχε.
Ο Πλατανιάς ήταν πολύ καλός. Οργανωμένος, με καλούς παίκτες. ΟΚ, ευκαιρίες ιδιαίτερες δεν είχε για γκολ, αλλά... έπαιζε στην Τούμπα με έναν ΠΑΟΚ που χτυπάει Champions League. 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κατσικά, Κουμαλό, Σταφυλίδη, Έτο, Κάτσε, Φωτάκη, Κίτσιου(46’ Λίνο), Πέλκα(61’ Παναγιωούδης), Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη(87’ Κωνσταντινίδης).
Πλατανιάς Χανιών: Κηπουρό, Αργυρόπουλο, Κουρτσετσιώτη, Ποτουρίδη, Τζανή, Ουκάρ, Μαραγκουδάκη, Καλαϊτζίτς(75’ Γιακουμάκης), Ουντόζι(79’ Μαρατσάκης), Αγκιλέρα Αναστασάκο(83’ Ναζλίδης)