Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα οδηγηθούν τα 18 μέλη της οργάνωσης.

Από τους παραπεμφθέντες κάποιοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε καθείρξεις για ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος των πρώην υπουργών Παναγιώτη Χηνοφώτη και Λούκας Κατσέλη και των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Η νέα παραπομπή αφορά σειρά βομβιστικών επιθέσεων της οργάνωσης από το 2008 έως και το 2011.

Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι, πλην αυτής της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση , αφορούν ανά περίπτωση τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των εκρήξεων, της συνέργιας σε εκρήξεις κ.ά.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν οι 18 κατηγορούμενοι, αφορούν περισσότερες από 200 ενέργειες , με συνένωση των αντίστοιχων δικογραφιών, για τις περισσότερες εκ των οποίων η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη με προκηρύξεις της. Μεταξύ αυτών είναι η έκρηξη βόμβας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η έκρηξη μηχανισμού που είχε σταλεί σε φάκελο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η έκρηξη στα Γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού, η βομβιστική ενέργεια λίγη ώρα πριν από προεκλογική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο Πεδίο του Άρεως, βομβιστικές ενέργειες σε βάρος των πολιτικών Μίμη Ανδρουλάκη και Μαριέτας, Γιαννάκου, καθώς και η έκρηξη στον προαύλιο χώρο της Βουλής.